در حال بارگذاری ...
سه‌شنبه 16 بهمن 1403
nus.ac.ir

وزیر علوم در آیین افتتاح جشنواره بین المللی حرکت؛
انجمن‌های علمی جزئی از شبکه فضلیت در آموزش عالی هستند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر این‌که دانشجویان انجمن‌های علمی، شبکه‌ای از فضیلت‌ها هستند، گفت: وقتی یک کار خیر انجام می‌شود، خود به خود به شبکه کار خیر و کار خیر بعدی متصل می‌شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمدعلی زلفی‌گل در آیین افتتاح چهاردهمین جشنواره بین المللی حرکت در دانشگاه تهران گفت: به جای آنکه در دانشگاه‌ها به دنبال این باشیم که با شبکه رذیلت‌ها برخورد کنیم که البته باید این کار هم مد نظر قرار گیرد، باید به فضیلت‌ها توجه کنیم. چرا که آثار آن به جامعه تسری پیدا می‌کند.

وی افزود: دانشگاه شکل گرفته که فضیلت‌ها را رشد دهد و بخشی از بازیگران شبکه فضیلت‌ها انجمن‌های علمی هستند. رؤسای دانشگاه باید انجمن‌های علمی را جدی بگیرند. کافی است به دانشجویان اعتماد کنیم و در این صورت خواهیم دید که دانشجویان مراسم‌های مختلف را به بهترین شکل برگزار می کنند.

وزیر علوم با تأکید بر اینکه هزینه و سرمایه‌گذاری بر روی انجمن‌های علمی، بهترین نوع سرمایه‌گذاری در علم و فناوری و نوآوری است، خاطرنشان کرد: دانشگاه نباید همه تمرکزش به بخش آموزشی و پژوهشی باشد و نباید از بخش فرهنگی غافل شود. بر همین اساس ما مقرر کردیم که سه درصد از کل بودجه دانشگاه صرف امور فرهنگی شود.

جشنواره حرکت آغاز رشد بیشتر دانشجویان در سپهر علم و دانش

دکتر زلفی‌گل گفت: جشنواره حرکت آغازی است برای اینکه دانشجویان در تاریخ علم و سپهر علم ایران و جهان چون خورشید بدرخشند.

وی با بیان اینکه انجمن‌های علمی چه در مقیاس دانشجویی و چه در مقیاس اساتید دانشگاه، نهادهای غیردولتی اما مردمی هستند، گفت: در انجمن‌های علمی حرکت‌های تیمی و گروهی تجربه می‌شود.

وزیر علوم افزود: یکی از مشکلاتی که در فرهنگ ما وجود دارد، این است که ما آنچنان که باید در زمینه کارهای تیمی و گروهی سرمایه‌گذاری نکرده و به آن نپرداختیم.

انجمن‌های علمی بستر کسب تجربه هستند

دکتر زلفی‌گل با تأکید بر اینکه انجمن‌های علمی، مهم‌ترین مکان علمی برای انجام کار تیمی و گروهی هستند، توضیح داد: این نهاد، یک فرصت در دانشگاه‌هاست که ما به عنوان خادمان در وزارت علوم باید قدر این نعمت و فرصت را بدانیم.

وی ادامه داد: انجمن‌های علمی دانشجویی ویژگی‌های منحصر به فردی مانند شور و شعف جوانی و استعداد و انگیزه بالا دارند و این ویژگی‌ها شرایطی را ایجاد می‌کنند که اگر بسترسازی فراهم شود، دانشجویان می‌توانند تجربیات ارزشمندی را کسب کنند و برای آنها سکوی پرتابی در سپهر علم و فناوری و نوآوری ایران و جهان باشد.

وزیر علوم اظهار داشت: اعتقاد دارم اگر به دانشجویان میدان دهیم، آنها کارها را با کم‌ترین هزینه و بهترین بهره‌وری انجام می‌دهند. کافی است به تشکل‌های صنفی، مذهبی و… میدان داده شود و از ظرفیت آنها استفاده شود.

لزوم ارتباط انجمن‌های علمی دانشجویی و اساتید

دکتر زلفی‌گل با اشاره اقدامات انجام شده در دوران شیوع کرونا گفت: انجمن‌های علمی در این دوران، بسیاری از بار بخش آموزشی را به دوش کشیدند. انجمن‌های علمی یک ظرفیت هستند که باید بین انجمن‌های علمی و دانشجویی، ارتباط برقرار کنیم. همچنین انجمن‌های علمی می‌توانند مدیران صنعتی و کارآفرین‌های موفق را دعوت کنند تا دانشجویان با این اقدامات آشنا شوند.

وزیر علوم ادامه داد: کافی است انجمن‌های علمی را تشویق کنیم تا با اساتید خود ارتباط قوی‌تری داشته باشند و اساتید به دانشجویان مشورت دهند و اجرا را به عهده دانشجویان بگذاریم.

وی ضمن تبریک به برگزیدگان این جشنواره و خیر مقدم به دانشجویان خارجی مهمان، اظهار کرد: شک نداشته باشید که دانشجویی که در این جشنواره برگزیده می‌شود، آغازی برای ماندگاری در حوزه علم و فناوری است. دانشجویی که ابداع و اختراع دارد، این آغازی برای اوست و سال‌ها بعد می‌توان او را به‌عنوان استاد، پژوهشگر و فناور نمونه دید.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: خوشا به حال جامعه‌ای که نسل‌های بعدی عالم‌تر، عاقل‌تر، داناتر و با ایمان‌تر از گذشته داشته باشد و یکی از وظایف دانشگاه این است که چنین نسلی تربیت کند. اگر این طور باشد، آینده درخشانی در انتظار خواهد بود.

گفتنی است نمایشگاه آثار برگزیده انجمن های علمی توسط وزیر علوم در محل باشگاه دانشجویی دانشگاه تهران در خیابان ۱۶ آذر افتتاح شد و تا سوم خرداد ماه محل نمایش این آثار خواهد بود.