مراسم بزرگداشت شهیدان «محمدحسین کریمی» و «علی غلامیان» پنجشنبه ۳۰ دی در قوچان برگزار شد.
برگزاری یادواره شهدای حماسه ۳۰ دی قوچان
این مراسم به مناسبت بزرگداشت حماسه ۳۰ دی، سالروز قیام مردم قوچان علیه رژیم ستمشاهی در سال ۱۳۵۷ و یادواره شهیدان «محمدحسین کریمی» و «علی غلامیان» برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام «مهدی دانشمند» به ایراد سخنرانی پرداخت و «مرتضی طاهری» مرثیهسرای این یادواره بود.
قوچان دارالمؤمنین و از اولین شهرهای انقلابی است
آیتالله علمالهدی در دیدار با امام جمعه و جمعی از روحانیون،خانواده شهداء و مردم شهرستان قوچان که به مناسبت سیام دیماه، سالروز قیام انقلابی مردم قوچان برگزار شد، با اشاره به سابقه مبارزاتی و مجاهدات مردم قوچان، اظهار کرد: شهر قوچان شهری است که سوابق تاریخیاش حاکی از موقعیت خاص پرورش و تربیتی نسبت به جامعه گذشته خود بوده است.
ایشان، قوچان را پایگاه عظیمی برای ایجاد تحول در عناصر فداکار، خدمتگذار، غیور و دلاور در طول تاریخ دانست و ادامه داد: موقعیت شهر قوچان از چند قرن گذشته از نظر جغرافیایی در یک موقعیت تعارض اجتماعی عشایر و قبایل گوناگون بوده است که وجود شخصیتهای برجسته پرورشی و تربیتی و همچنین عناصر قوی و نیرومند که از دلاوری و غیرت بالا نیز برخوردار بودهاند، سبب شده از دل چنین مناطقی، چهرههایی مبارز و انقلابی به وجود بیاید.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: جریان قدرت تربیتی در عرصه سیر و سلوک و توجه به خدا در قوچان در طول تاریخ به وسیله علمای بزرگی سابقه داشته است، مرحوم «آقانجفی قوچانی» که از آثار و کتابهایش، فکری نو و اندیشهای تازه و انقلابی به دست میآید، نسبت به دوران زندگی ایشان، از ایده فوق العاده، نبوغ و استعداد برتر او حکایت میکند.
ایشان افزود: مرحوم آشیخ ذبیحالله قوچانی، قوچان را بهصورت یک قطب روحانی درآورده بود و با فعالیتی که ایشان در تجدید بنای مدرسه عوضیه انجام داد و شاگردان قوی و نیرومندی که آنجا پرورش داد، یک جریان انحرافی که خواست در قوچان نفوذ کند و آنجا را مبدأ حرکت خود بر ضد ولایت اهل البیت (علیهالسلام) قرار دهد را مغلوب کرد و نتوانستند به جایی برسد.
محفوظ مانده از القائات کمونیستی
آیتالله علمالهدی با اشاره به مجاورت قوچان با نوار مرزی و قرار گرفتن در معرض تبلیغات مارکسیستی، گفت: ایمان و قدرت فرهنگ مردم قوچان آنقدر قوی بود که این منطقه در همه قسمتهای مرزی اتحاد جماهیر شوروی، از تلقین و تبلیغات مارکسیستها و کمونیستها کاملأ محفوظ ماند.
ایشان بیان کرد: حتی در جریانهای سیاسی الحادی اخیر حزب توده و جریان التقاطی منافقین که قبل و بعد از پیروزی انقلاب در کشور به وجود آمد، انطور که مناطق دیگر در مسائل الحادی و التقاطی توسعه داشتند، در اینجا نفوذ و اثر نداشتند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه شما وارث چنین مردمی هستید و ایمان، فرهنگ و اعتقاد قلبی شما به مبانی و اصول انقلاب از اصالت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: جریان 30 دی از حساسیت خاصی برخوردار هست که توجه شما عزیزان، برادران و خواهران و همه مردم قوچان به خصوص جوانان نسل سه و چهار انقلاب که آن مراحل را درک نکردند باید به این نقطه معطوف باشد.
ایشان ابراز کرد: در جریان 10 دی مشهد، جلادان ستمنشاهی برای برق چشم گرفتن از همه کشور، کشتار بیرحمانهای در مشهد راه انداختند، حرکتی که در مشهد انجام دادند در کشتار بیرحمانهای که حتی مردم را با تانک زیر میگرفتند، برای این بود که در کشور باعث کاهش و فروکش حرکتهای انقلابی شود اما در نهایت مجبور به عقبنشینی شدند و نیروهای انقلابی موفق به توسعه انقلاب شدند.
تلاش برای حذف چهرههای انقلابی قوچان
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه 30 دی قوچان بعد از 10 دی مشهد رخ داد که در این جریان، دو شهر در استان بهعنوان نقطه اوج گرفتن انقلاب بعد از مشهد مؤثر بودند، اظهار کرد: یکی در قوچان و یکی در تربت حیدریه چنین اتفاقی افتاد؛ در قوچان ایجاد انفجار کرد بهطوری که حادثه 30 دی را به وجود آورد یعنی برخوردی که جلادان ستمشاهی در 30 دی انجام دادند، یک برخورد هدفمند بود تا بهعنوان سرکوب جریان انقلاب، برخی چهرههای نشان داری که آنان را در انقلاب مؤثر میدیدند را از بین ببرند که خوشبختانه به مقصود نرسیدند.
ایشان با تأکید بر اینکه واقعه 30 دی قوچان؛ تنظیم کننده انقلاب در منطقه قوچان بود، متذکر شد: نکته مهم، زنده ماندن جریانهایی مثل 10 دی مشهد، 30 دی قوچان و 17 شهریور تهران است، اینطور نباشد اسمی از این جریانها بماند و نسل امروز ندانند در مورد چه چیزی صحبت میکنیم باید واقعیات را برای جوانان تحلیل نمود
در روز پایانی دیماه بنابر مصوبه کمیته نامگذاری معابر و اماکن،یکی از میادین قوچان به نام ۳۰دی روز حماسه قیام تاریخی مردم قوچان علیه رژیم منحوس پهلوی و روز شهرستان نامگذاری شد.
در این مراسم خانواده شهیدان غلامیان و کریمی حضور داشتند و از تابلوی میدان پردهبرداری نمودند.