
بهبود ۴.۶ درصدی نرخ بیکاری در قوچان
فرماندار قوچان گفت: در سال ۹۵ نرخ بیکاری در این شهرستان ۱۷.۲ درصد بود که با تلاشهای انجامگرفته این نرخ اینک ۴.۶ درصد بهبودیافته است.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری قوچان، هادی رجایی نیا فرماندار شهرستان قوچان در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس رتبهبندی قوچان جایگاه دوم بیکاری خراسان رضوی را داشت که امروز نرخ بیکاری در این شهرستان به ۱۲.۶ درصد رسیده و جایگاه شهرستان را در رتبه نهم استان قرار داده است.
وی نرخ بیکاری را یکی از دغدغهها و شاخصهای مهم شهرستان دانست و ادامه داد: ظرفیتهای قوچان بسیار زیاد است و باید تلاشهای فراوان صورت بگیرد تا به جایگاه بهتری دست پیدا کرده و شرایط مناسبتری مهیا شود.
فرماندار قوچان با بیان اینکه شهرستان قوچان به همراه ۲ شهرستان دیگر در استان با کسب ۸۶ امتیاز بر اساس عملکرد برنامههای مختلف اشتغال رتبه اول استانی را کسب کرده است گفت: تعهد اشتغال قوچان در سال گذشته ۲ هزار و ۳۷۵ نفر بود که بر اساس ارزیابیهای انجامشده در سامانه رصد اشتغال در وزارت کار این تعداد ۲ هزار و ۴۹۴ نفر ثبت شده است.
وی افزود: قوچان در حوزه اشتغال ۱۰۵ درصد تعهد سال گذشته را اجرایی کرده در صورتیکه میانگین استانی در این زمینه ۱۰۳ درصد است و میزان اشتغال تعریف شده برای این شهرستان در سال جاری سه هزار و ۵۸۴ نفر است.
رجایی نیا ادامه داد: تعداد بیمهشدگان تأمین اجتماعی سال ۹۷ این شهرستان ۱۷ هزار و ۶۲۴ نفر بود که در سال گذشته با رشد ۵.۶ درصدی و افزایش ۹۸۸ نفری بیمهشدگان به ۱۸ هزار و ۶۱۲ نفر رسید.
افزایش نرخ مشارکت اقتصادی قوچان نسبت به میانگین استانی
وی بابیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی این شهرستان در سال ۹۵ به ۳۹.۷ درصد رسیده بود گفت: با اینکه میانگین نرخ مشارکت اقتصادی در استان ۰.۳ درصد کاهش داشت، شهرستان قوچان توانست در این شاخص با افزایش ۰.۹ درصدی نسبت به گذشته این شاخص را به ۴۰.۶ درصد برساند.
فرماندار قوچان افزود: شاخصترین اولویت شهرستان در دو سال گذشته مباحث اقتصادی، سرمایهگذاری و اشتغال بود بطوریکه از ابتدای سال ۹۸ روزهای شنبه به بخش سرمایهگذاری اختصاص پیداکرده بود که طی یک سال ۱۸ جلسه ستاد سرمایهگذاری، ۲۶ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، ۱۰ جلسه کارگروه اشتغال ، ۳۵ جلسه با معینهای اقتصادی و حدود ۸۵ بازدید اقتصادی در سطح شهرستان انجام شد.
وی ادامه داد: هدفگذاری مناسبی در جهت ایجاد انگیزه برای جذب سرمایهگذاران انجام شده و علاوه بر فعال شدن برخی واحدهای صنعتی و تولیدی فعال و نیمه فعال، تعدادی واحد جدید نیز شروع به کار کرده است.
رشد مصرف برق صنعتی در قوچان، زبان گویایی برای فعال شدن صنایع
رجایی نیا شاخص مصرف برق صنعتی را یکی از شاخصهای مهم و زبان گویای فعال شدن صنایع و واحدهای تولیدی در هر شهرستان دانست و گفت: در سال ۹۷ میزان مصرف برق صنعتی شهرستان ۳۵ هزار ۷۲۵ مگاوات ساعت بود که این میزان در سال ۹۸ به ۴۶ هزار و ۷۷۳ مگاوات ساعت رسیده و افزایش ۳۱ درصدی داشت.
وی افزود: افزایش مصرف برق صنعتی به دلیل وارد گردونه شدن واحدهای جدید، افزایش ظرفیت واحدهای قبلی، اجرای طرحهای توسعهای و احیای واحدهای تعطیل شده از قبیل کارخانه کاشی بوده است.
فرماندار قوچان ادامه داد: شهرک صنعتی شماره ۲ قوچان از سال ۹۰ راهاندازی شد و میزان واگذاری زمین تا سال ۹۷ در این شهرک ۱۸ هکتار بوده است و در سال گذشته نیز هشت مورد واگذاری زمین به متراژ ۷.۵ هکتار انجام شد.
عضویت بیش از هزار نفر در صندوقهای خرد روستایی
وی گفت: طی سال گذشته ۴۴ صندوق خرد روستایی که هرکدام ۲۵ تا ۳۰ نفر عضو دارند در این شهرستان تشکیل شد و با پرداخت تسهیلات از طریق صندوق کارآفرینی توانستند شغلهای خانگی برای اعضا ایجاد کنند.
رجایی نیا با اشاره به ایجاد کارگاههای فرش، جمعآوری شیر و پرورش مرغهای بومی توسط معینهای اقتصادی و اشتغالزایی در این واحدها افزود: بنای ما در سال جاری بر این اساس خواهد بود که با همکاری معینهای اقتصادی، شغلهای خرد را در سطح روستاها افزایش داده و زمینه تثبیت و بازگشت جمعیت به روستاها را فراهم نماییم.
وی از صدور مجوز ۹ اقامتگاه بوم گردی و گردشگری در این شهرستان خبر داد و گفت: این اقامتگاهها میتواند در آینده تأثیر مناسبی در رونق اشتغالهای حوزه گردشگری ایجاد کند.