فرماندار قوچان:
تخصیص ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار به عشایر قوچان در سال
فرماندار قوچان گفت: یکی از ویژگیهای سال ۹۷ تخصیص تسهیلات توسعه روستایی و عشایری بود که سال گذشته ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار به عشایر قوچان تخصیص داده شد
به گزارش روابط عمومی فرمانداری قوچان، جلسه شورای عشایری شهرستان قوچان با حضور رئیس سازمان روستایی و عشایری کشور، مدیر کل عشایری استان خراسان رضوی ، فرماندار و جمعی از عشایر در محل سالن شهدای دولت فرمانداری با موضوع بررسی مشکلات عشایر شهرستان قوچان برگزار شد
هادی رجائینیا فرماندار شهرستان قوچان با بیان این نکته که عشایر شهرستان قوچان بالاترین میزان جمعیت عشایری در استان خراسان رضوی را داراست، عنوان کرد: ما برای عشایر مرز قائل نیستیم و در خدماترسانی برای همه عشایر اقدام میکنیم، اما عشایر شهرستان قوچان عشایر واقعی هستند، چون کوچ رو هستند و ییلاق را در این منطقه و قشلاق را در مناطقی از استان خراسان رضوی و گلستان سکنی دارند.
وی افزود: سال گذشته سال بسیار خوبی برای روستاییان و عشایر بود و نزول بارشها شرایط را برای روستاییان و عشایر به سال بسیار پر خیروبرکتی تبدیل کرد و منابع طبیعی ما تفاوت چشمگیری نسبت به گذشته داشت.
رجائینیا در ادامه با اشاره به تخصیص ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار به عشایر قوچان، گفت: ویژگیهای سال ۹۷ تخصیص تسهیلات توسعه روستایی و عشایری بود که سال گذشته با پیگیری ریاستجمهور و اجازه مقام معظم رهبری و برداشت از صندوق ذخیره ارزی باعث شد که تسهیلات بسیار خوبی در حوزه عشایر و روستاییان داشته باشیم.
وی در ادامه اظهار کرد: علیرغم همه سختیها و مرارتها و محدودیتهایی که زندگی عشایری دارد دو اتفاق باعث شد که دل عشایر به رنج بیاید و باعث بروز مشکلات مضاعف شد. موضوع اول بحث خدماترسانی در بحران سیلاب نوروز امسال بود که علیرغم اینکه برکت بسیاری داشت، اما عشایر در منطقه مراوهتپه دچار سختی بسیار زیادی شدند و ما هم در آن مقطع به لحاظ الزام قانونی اجازه خروج از شهرستان را نداشتیم و از اینجا پیگیریهایی انجام دادیم، ولی در بحث خدماترسانی شرمنده عشایر شدیم.
فرماندار شهرستان قوچان اضافه کرد: موضوع بعدی اتفاقی است که در حدود ۱۰ روز گذشته در منطقه مراوهتپه اتفاق افتاد که البته مسبوق به سابقه است، اما امسال در حجم بسیار بالاتری اتفاق افتاد که این مسئله به ذهن متبادر میشود که اقداماتی در کار است که عشایر را عمدا مورد آزار و اذیت قرار میدهند.
وی با بیان اینکه این مشکلات زندگی عشایر را سختتر میکند، گفت: زندگی عشایری جز مصادیق اصلی اقتصاد مقاومتی است چراکه با هزینه بسیارکم محصولی با بهرهوری بالا و باکیفیت و صد درصد داخلی تولید میشود.
وی از دام بهعنوان بزرگترین سرمایه کشور بعد از نفت نام برد و تصریح کرد: بعد از وقوع حادثه آتشسوزی منازل عشایر قوچانی در مراوهتپه مذاکرهای با فرماندار مراوهتپه داشتیم و پیرو این موضوع جلسهای روز گذشته و به مناسبت روز روستا و عشایر در محل فرمانداری مراوهتپه برگزار شد و فرماندار مراوهتپه قول فراهم کردن امنیت را داد.
رجائینیا گفت: انتظار عشایر در منطقه مراوهتپه افزایش پیگیریهاست. عشایر خواسته زیادی ندارند و اولین آن بحث امنیت و اولویت بعدی بحث سلامت و بهداشت انسانی و دام و در نهایت خدمات عمومی است آتشسوزی بالغبر ۲۰ منزل عشایری احساس امنیت برای عشایر را از بین خواهد برد.