به گزارش روابط عمومی فرمانداری قوچان، نوروزگاه مشترک ایران و ترکمنستان با حضور علیاصغر مونسان، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایران، علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی، وزیر فرهنگ کشور ترکمنستان و استاندار آخال این کشور و باهمراهی هادی شوشتری نماینده مردم قوچان وفاروج در مجلس شورای اسلامی، هادی رجایی نیا فرماندار شهرستان و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی در پایانه مرزی هودان ترکمنستان و نقطه صفر مرزی برگزار شد.
برگزاری نوروزگاه بینالمللی مشترک با کشور ترکمنستان حرکت فرهنگی بزرگی است که مدتهاست اجرانشده که این اقدام بسیار مناسبی است برای اینکه روابط بین دو کشور ارتقاء پیدا کند.
معاون رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در طول تاریخ مرزها جا بجا می شوند، تقسیمات جغرافیایی و سیاسی شکل تازهای می گیرند، اما فرهنگ ملل همواره رها از هجوم نسیان و تقید به مرزهای سیاسی، در این آزادی و رهایی، مبشر صلح و دوستی است. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: نوروز پیام آور مودت و نوعدوستی، امید به آینده بهتر و تلاش برای شکوفایی است.
مونسان ادامه داد: سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) نوروز را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد و 21 مارس نیز در تقویم سازمان ملل متحد با عنوان روز جهانی نوروز نامگذاری شد، تا که امروز بیش از 300 میلیون نفر با ملیت های گوناگون و در قالب حدود 30 کشور، نوروز، این جشن نوزایی طبیعت را جشن می گیرند.
وی گفت: نوروز علاوه بر آنکه بشارت دهنده صلح و دوستی میان اقوام و ادیان و خویشاوندان می باشد؛ نگرشی مبتنی برتکریم زمین و طبیعت است
علی رضا رزم حسینی نیز در حاشیه برگزاری این نوروزگاه مشترک ضمن ابراز همدردی با آسیب دیدگان از سیل در کشور، گفت: از آنجایی که سازمان ملل متحد (یونسکو) نوروز را با محوریت ایران و 12 کشور فارسی زبان به ثبت رسانده و استان ما بیشترین مرز مشترک با ترکمنستان را دارد؛ به پیشنهاد دو طرف، مقرر شد نوروزگاه مشترک در منطقه مرزی برگزار شود.
وی افزود: نوروز، دین، مرز، مخازن مشترک، همزبانی و ظرفیت هایی از این دست، فرصت بسیار مناسبی برای توسعه مبادلات اقتصادی میان دو طرف است که باید از آن به نحو شایسته ای استفاده کرد.
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: تجار و بازرگانان استان آمادگی کامل برای توسعه تجارت با کشور همسایه و به ویژه استان آخال ترکمنستان را دارند و باید با رفع موانع از سوی دولت ها و به ویژه استان های همجوار در دو کشور در جهت توسعه مناسبات حرکت کنیم.
رزم حسینی تصریح کرد: با توجه به مزیت های منحصر به فرد استان، این امکان وجود دارد که برخی اقلام و مایحتاج کشور ترکمنستان از طریق خراسان رضوی تامین شود.
وی با اشاره به رکود و افول مناسبات اقتصادی دو کشور، اظهار امیدواری کرد: بتوان با همدلی و همکاری بیشتر به دوران رونق و شکوفایی قبل باز گردیم.
گفتنی ست؛ در حاشیه برگزاری نوروزگاه، نمایشگاهی مشترک از صنایع دستی ایران و ترکمنستان دائر شده بود که حاضران از آن بازدید کردند.